Toitumisplaani koostamine
Toitumisplaani koostamise eesmärk on hoida veresuhkru tase kontrolli all, säilitada tervislik kehakaal ja tunda end hästi. Teie arst aitab teil menüüd koostada, soovitades õigeid koguseid, toitaineid ja kindlaid kellaaegu. Eri toitaineid täidavad kehas eri rolli. Pidades arvestust selle üle, mida, millal ja kui palju te sööte ning kontrollides pidevalt veresuhkru taset, saate selgeks, kuidas söödud toidud teie veresuhkru taset mõjutavad. Kui hakkate toitumisplaani koostama, mõelge selle peale, milliseid toite te tavaliselt sööte. Üheks võimaluseks on koostada nimekiri kõigest, mida te kolme päeva jooksul...
Loe VeelGlükeemiline indeks
Uuringud näitavad, et see kuidas süsivesikud veresuhkrut mõjutavad, ei sõltu ainult nende hulgast, vaid ka allikast. Pärast teatud toiduainete söömist tõuseb veresuhkru tase kiiresti, teised toiduained aga põhjustavad veresuhkru taseme väiksema tõusu ja aeglasema languse. Kriteeriumit, mis näitab kui kiiresti toit veresuhkru taseme tippu tõstab, kutsutakse glükeemiliseks indeksiks ehk GI-ks. Mida näitab glükeemilise indeks (GI)? Toiduained, mis sisaldavad palju süsivesikuid, on reastatud skaalale, mille väikseim näitaja on 1 ja suurim 100. Viimane on võrdne puhta glükoosi mõjuga kehale. Mida...
Loe VeelTervisliku kaalu säilitamine
Kui olete diabeetik, on tervisliku kaalu säilitamisel positiivne mõju teie tervisele.1 On väga oluline, et konsulteeriksite kaalu langetamise küsimustes oma arstiga. Eriti tähtis on see siis, kui teil on I tüübi diabeet, sest kaalu langetamine hõlmab kogu teie haigusest mõjutatud elukorraldust, kaasa arvatud toitumisplaani, füüsilist aktiivsust ja insuliini tarvitamist. Mõned inimesed võtavad insuliini tarvitama hakates kaalus juurde, sest nende keha püüab taastada tervislikku kaalu. Oma arstiga koostööd tehes saate koostada plaani, et säilitada tervislik kaal või kaalu langetada.
Loe VeelToitumisplaani koostamine
Toitumisplaani koostamise eesmärk on hoida veresuhkru tase kontrolli all, säilitada tervislik kehakaal ja tunda end hästi. Teie arst aitab teil menüüd koostada, soovitades õigeid koguseid, toitaineid ja kindlaid kellaaegu. Eri toitaineid täidavad kehas eri rolli. Pidades arvestust selle üle, mida, millal ja kui palju te sööte ning kontrollides pidevalt veresuhkru taset, saate selgeks, kuidas söödud toidud teie veresuhkru taset mõjutavad. Kui hakkate toitumisplaani koostama, mõelge selle peale, milliseid toite te tavaliselt sööte. Üheks võimaluseks on koostada nimekiri kõigest, mida te kolme päeva jooksul...
Loe VeelGlükeemiline indeks
Uuringud näitavad, et see kuidas süsivesikud veresuhkrut mõjutavad, ei sõltu ainult nende hulgast, vaid ka allikast. Pärast teatud toiduainete söömist tõuseb veresuhkru tase kiiresti, teised toiduained aga põhjustavad veresuhkru taseme väiksema tõusu ja aeglasema languse. Kriteeriumit, mis näitab kui kiiresti toit veresuhkru taseme tippu tõstab, kutsutakse glükeemiliseks indeksiks ehk GI-ks. Mida näitab glükeemilise indeks (GI)? Toiduained, mis sisaldavad palju süsivesikuid, on reastatud skaalale, mille väikseim näitaja on 1 ja suurim 100. Viimane on võrdne puhta glükoosi mõjuga kehale. Mida...
Loe VeelTervisliku kaalu säilitamine
Kui olete diabeetik, on tervisliku kaalu säilitamisel positiivne mõju teie tervisele.1 On väga oluline, et konsulteeriksite kaalu langetamise küsimustes oma arstiga. Eriti tähtis on see siis, kui teil on I tüübi diabeet, sest kaalu langetamine hõlmab kogu teie haigusest mõjutatud elukorraldust, kaasa arvatud toitumisplaani, füüsilist aktiivsust ja insuliini tarvitamist. Mõned inimesed võtavad insuliini tarvitama hakates kaalus juurde, sest nende keha püüab taastada tervislikku kaalu. Oma arstiga koostööd tehes saate koostada plaani, et säilitada tervislik kaal või kaalu langetada.
Loe Veel